Turism medical in OAZA SIWA©

OAZA SIWA din Desertul de Vest al Egiptului©

Tratarea unor afecţiuni reumatice, inflamaţii articulare, boli de piele şi ale sistemului digestiv

Deşertul Sahara acoperă un sfert din suprafaţa continentului  Africa.

Pe toată suprafata lui, Deşertul Sahara are 90 de oaze care au facut posibilă viaţa şi au ajutat la dezvoltarea rutelor comerciale africane.

In Egipt, Deşertul Sahara este presărat de cateva oaze mari : Baharya, Siwa, Dakhla, Kharga, Farafra, Faiyum. Fiecare oază egipteană are frumuseţea şi istoria ei.

Se spune că Siwa este cea mai frumoasă oază din lume! 

Nu stiu dacă este cea mai frumoasă din lume, dar, in mod sigur, Siwa este cea mai mare oază situată in Deşertul de Vest al Egiptului si este cunoscută pentru lacurile sale sărate, izvoarele termale,  pădurile de palmieri şi, desigur, imensitatea de nisip fierbinte din jur. Are o particularitate rara, aceea de a fi situata la 20 m sub nivelul marii.

Lacurile sărate ale oazei şi nisipul din jurul lor cat şi izvoarele termale sunt folosite la tratarea unor efecţiuni reumatismale şi inflamaţii articulare, artitra reumatoidă, stimularea circulației sângelui, tratarea grăsimilor de pe ficat, creșterea imunității, boli de piele, precum psoriazisul şi boli ale sistemului digestiv.

Dintre izvoarele termale, cel mai faimos a devenit Izvorul Kegar Well, ale cărui ape ajung la 67 grade Celsius şi care conţine minerale similare cu cele din izvoarele de la Karlovy Vary din Cehia. Apele sale au devenit cautate pentru tratamentele bolilor digestive si cele reumatice.

Sezonul turismului medical începe, în Siwa Oasis, in luna iunie și continuă până la jumătatea lunii septembrie.

 

Despre tratamentele practicate in Siwa Oasis pentru afecţiuni reumatismale

Deşi este ştiut, vă reamintim că gradul de poluare este inexistent, ceea ce face ca proprietăţile nisipului, ale apelor şi ale aerului să fie absolut excepţionale.

Departe de orice traseu comercial sau turistic intens, Oaza Siwa a păstrat un ecosistem nealterat, contribuind la susccesul tratării cu metode naturale ale unor afecţiuni.

Tratatea unor afecţiuni de natura reumatică se face printr-o terapie care dureaza, la inceput,  3 zile. 

Terapia nu este potrivită pentru pacienţi cu boli de inimă sau cei care au suferit fracturi recente, pană la 2 ani. 

Persoana este îngropată în nisipul fierbinte, până la gat, este ţinută sub supraveghere timp de 10 min până la 15 sau chiar 20 minute.

Pacientul este scos din nisip, invelit în pături, adăpostit in corturi special amenajate şi tratat cu ceaiuri speciale.

Pe perioada tratamentului sunt interzise băuturile reci, curenţii de aer reci, provocaţi de aerul conditionat sau din orice altă sursă externă.

Tratamentul este completat şi cu alte proceduri de masaj cu uleiuri speciale, amestecuri de ulei de măsline, oţet, sare, lămaie, alcool, în anumite proporţii.

Hrana este, de asemenea, special pregatită doar din carne de pui sau raţă, alături de fasole, falafel şi iaurt.

Toate instrucţiunile vor trebui urmate intocmai pentru a nu rata sansa unui tratament cu rezultate pozitive.

 

Bonjour International Tour  a pregătit pachete speciale de vacanţă combinată cu 3 zile de tratament in Oaza Siwa, incluse in oferta de  charter Bucuresti - Marsa Matrouh. Primul zbor charter spre Marsa Matrouh va avea loc in 22 august 2022.

 

Bucuresti, 15.07.2022

Lasa un comentariu