Marsa Matruh, Egipt
Noua statiune de la Marea Mediterana,
cu ape turcoaz si plaja cu nisip alb și fin.
De la 400
Marsa Matruh
Hotel Marsa Matruh
Hotel Marsa Matruh

Descopera statiunea

Marsa Matrouh este o nouă perlă egipteană pentru vacanţe, situată la ţărmul Mării Mediterane.

Este un oraș poziționat pe coasta nordică a Egiptului, capitala regiunii Matrouh, aflat la 240 kilometri de Alexandria și 440 kilometri de Cairo.

Staţiunea este construita în jurul unui golf cu plaje cu nisip fin și ape turcoaz .Golful este protejat de un dig natural de rosi cu o mică deschidere pentru accesul ambarcaţiunilor usoare.

Ai ocazia să te răsfeți într-o vacanță de 5 stele în care vei putea imbina calatoria, relaxarea și aventura prin vizitarea obiectivelor turistice ce fascinează o lume întreagă.

Cu temperaturi medii in timpul verii de 30 grade, o sa aveti o vacanta departe de caldura torida a desertului

Contacteaza-ne la telefon: 0724 254 771 sau email la emy@bonjour-tour.com

Istorie si Atractii Turistice

Inca din perioada Egiptului Antic aceasta statiune este prezenta, iar in perioada domniei lui Alexandru cel Mare a purtat denumirea de Amunia.

In prezent urmele a celor peste 3 milenii sunt inca vii. Aici putem regasi ruinele Templului Regelui, construit in onoarea faraonului Ramses al II-lea, in jurul anului 1.200 i. Hr. In 1985, tot aici a fost descoperit un oras antic, cu temple, case nobiliare si cimitire, datand din perioada greco-romana. Acesta este cel mai mare sit arheologic al unui oras antic dupa Alexandria. Tot aici veti descoperi si Palatul scufundat al Reginei Cleopatra. Puteti vizita si portul antic al orasului, construit in perioada ptolemica, cu vestigii ale instalatiilor navale bine conservate. Capela Coptica, construita la inceputul perioadei coptice, contine cateva grote unde pot fi admirate vechi inscriptii.

Dar Marsa Matruh ofera obiectie interesante si pentru pasionatii povestirilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Aici se afla Ascunzatoarea lui Rommel, o pestera artificiala, scobita in roca, unde celebrul comandat german isi pregatea operatiunile militare. In prezent, grota a fost transformata intr-un muzeu militar. De asemenea, la marginea orasului veti descoperi trei cimitire distincte, unde sunt inmormantati militarii italieni, britanici si germani, cazuti pe frontul egiptean in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

embedding maps